قالب بتن ۳۴،۸۰۰ - ۳۵،۸۰۰ / لوله ۵۳۵،۰۰۰ - ۵۴۵،۰۰۰ / بست ۵۴،۰۰۰ - ۶۵،۰۰۰ / قالب بتن ۳۴،۸۰۰ - ۳۵،۸۰۰ / لوله ۵۳۵،۰۰۰ - ۵۴۵،۰۰۰ / بست ۵۴،۰۰۰ - ۶۵،۰۰۰ /

قیمت لحظه ای

آیکون تماس با پشتیبانی

اصفهان،نجف آباد

آیکون لوکیشن
قالب بتن ۳۴،۸۰۰ - ۳۵،۸۰۰ / لوله ۵۳۵،۰۰۰ - ۵۴۵،۰۰۰ / بست ۵۴،۰۰۰ - ۶۵،۰۰۰ / قالب بتن ۳۴،۸۰۰ - ۳۵،۸۰۰ / لوله ۵۳۵،۰۰۰ - ۵۴۵،۰۰۰ / بست ۵۴،۰۰۰ - ۶۵،۰۰۰ /

اصفهان،نجف آباد

آیکون لوکیشن

مشاهده آخرین پست‌ها

دسته‌بندی

کوپلر

کوپلینگ چیست ؟ انواع کوپلر + مزایا و معایب

یکی از روش‌هایی است که جهت متصل کردن میلگردها به هم استفاده می‌شود، کوپلینگ میلگرد می باشد. متصل کردن میلگرد آجدار، در فرایند آرماتوربندی و قالب بندی بسیار پر کاربرد است. طول میلگرد با متراژهای مشخصی در بازار تولید و عرضه می شوند. زمانی که در پروژه های صنعتی ساختمان سازی و بنایی دیوار، سقف و ستون و همچنین ارتفاع های زیاد نیازمند میلگرد با طول بیشتر از معمول باشد، در این مواقع از روش‌های وصله کردن استفاده می‌شود.

نام دیگر کوپلینگ میلگرد، وصله مکانیکی است که برای اتصال و انتقال بار بین دو میلگرد از ابزار و تجهیزات و ساز و کارهای مکانیکی استفاده می شود. روش های متداول اتصال میلگرد عبارت اند از: روش جوشکاری  (Welding)، روش پوششی (Overlap) ، روش اتصال مکانیکی (Coupler) می باشد. در ادامه فرآیند کوپلینگ، مزایا و معایب آن را به طور کامل بررسی می کنیم.در گذشته برای افزایش طول میلگرد، مقاطع فولادی را به صورت موازی قرار می دادند ، طوری که بخشی از طول آن‌ها با هم همپوشانی می‌کرد. سپس توسط سیم مفتول آن‌ها را به هم وصل کردند. این روش آسان بود ولی ایمنی و مقاومت در مقابل تنش های بزرگ را نداشت. همچنین تراکم میلگرد آنقدر زیاد می شود که در مرحله فونداسیون و بتن ریزی مشکل ایجاد می کرد. جایگزین این روش قدیمی، کوپلینگ میلگرد یا همان اتصال مکانیکی است.

انواع روش های اتصال میلگرد

انواع روش های اتصال میلگرد

روش‌های اتصال میلگرد در فرآیند آرماتوربندی کاربرد دارند، به سه دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

همپوشانی میلگرد یا اتصال اورلپ (overlap)

در روش همپوشانی یا پوششی، میلگردها به صورت موازی روی هم قرار می گیرند و با سیم مفتول بسته می شوند.

روش فورجینگ یا جوشکاری (Welding)

یکی از شیوه های مطمئن  در این زمینه، روش جوش سر به سر است. در این روش، میلگردها توسط حرارت دیدن و گرم شدن سطح مقطع آن‌ها تا دمایی زیر نقطه ذوب و سپس با اعمال فشار، انجام می‌شود.

روش کوپلینگ (Coupler)

روش اتصال مکانیکی میلگرد، محدودیت‌های روش همپوشانی را برطرف کرده است. این ساختار اهمیت زیادی دارد زیرا اتصال یکپارچه میلگرد را در بر دارد.

کوپلینگ میلگرد چیست؟

کوپلینگ میلگرد متصل کردن میلگردها با استفاده از یک سری قطعات و اتصالات است. این قطعات به صورت یک بست عمل می کنند و به آن‌ها کوپلر گفته می‌شود. کوپلرها اکثرا در داخل خود رزوه هایی دارند که با میلگردها در یک سر یا دو سر برخورد دارند.

کوپلینگ میلگرد چیست؟

مزایای کوپلینگ میلگرد

مزایای مهم و اصلی کوپلینگ میلگرد عبارت اند از:

  • سهولت اجرا
  • مقاومت بالا و مستحکم بودن در مقابل تنش‌های بزرگ وارد شده به آرماتور ها
  • یکپارچه بودن میلگردها و ساختار آرماتور، بدون وابستگی به بتن
  • یکپارچه شدن اسکلت بندی و سازه های بتنی
  • کاهش مصرف میلگرد و در نتیجه کاهش وزن آرماتور نسبت به روش همپوشانی
  • وصل کردن میلگردهای در سایزهای مختلف
  • اتصال میلگردهای با قطر زیاد
  • عدم محدودیت در سایز میلگرد
  • از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است زیرا میلگرد و مصالح کمتری استفاده می شود.

معایب کوپلینگ میلگرد

معایب اصلی کوپلینگ میلگرد شامل دو مورد زیر است:

  • زمان‌بر بودن این روش نسبت به دیگر روش‌های اتصال میلگرد
  • گران تر بودن در مقایسه با روش همپوشانی
معایب و مزایای کوپلینگ میلگرد

انواع کوپلر جهت اتصال میلگرد

کوپلرها نوعی واسطه هستند و پراستفاده‌ترین انواع کوپلرها عبارت اند از:

کوپلر پیچی

کوپلر پیچی نوع متفاوتی از کوپلرها است زیرا نیازی به رزوه کاری میلگرد ندارد. در این نوع وصله مکانیکی، انتهای میلگرد بر روی کوپلر  پیچ  و محکم می شود.

کوپلر استاندارد

این نوع کوپلر جهت وصل کردن میلگردهای با سایز یکسان کاربرد دارد. در کوپلر استاندارد، یک سر آرماتور باید قابلیت چرخش داشته باشد. این کوپلر ها در همه ی قسمت های سازه و بدون محدودیتی مانند قلاب استفاده می شود.

کوپلر جوشی

میلگرد آرماتور اکثرا از نوع A3  است که قابلیت جوشکاری خوبی ندارند. پس برای اتصال دو میلگرد و یک صفحه ی فلزی از این کوپلر استفاده می شود. این نوع مناسب اتصال قطعات بتنی به سازه های فلزی می باشد.

کوپلر تبدیل

این نوع کوپلینگ برای اتصال میلگردهایی با قطرهای مختلف استفاده می شود. در واقع کاربرد آن زمانی است که مثلا در جایی از سازه نیاز به تغییر قطر میلگرد، کمتر یا بیشتر شدن، باشد. در این موارد از کوپلر تبدیل استفاده می‌شود.

کوپلر انتهایی

این نوع کوپلر جایگزینی برای خم انتهایی آرماتور در شمع، پی  و انتهای ستون‌ها می باشد.

جهت اطلاع از قیمت و خرید کوپلینگ میلگرد، دستمزد پیمانکار آرماتوربندی، فروش انواع دستگاه های میلگردبر و دستگاه خاموت زن با کارشناسان ما تماس بگیرید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
پرینت

پست‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من